Bez sufinansiranja Džudo i Karate saveza

Izuzev Džudo i Karate saveza, svi ostali sportski subjekti koje je Ministarstvo sporta sufinasiralo na ovogodišnjem konkursu u iznosu većem od pet hiljada eura, uspješno su prošli prvu kvartalnu finansijsku kontrolu trošenja dodijeljenog novca, saopšteno je iz tog resora.

Iz Ministarstva navode da uprkos obostranim dodatno uloženim naporima i naknadnim rokovima koje su omogućili sportskim savezima i klubovima kako bi kompletirali finansijsku dokumemtaciju o trošenju novca dodijeljenom putem konkursa, dva sportska saveza nijesu  dostavila finansijske izvještaje u skladu sa Procedurama o načinu izrade i dostavljanja izvještaja.

„Imajući to u vidu, Ministarstvo sporta saopštava da ne može nastaviti dalje sufinansiranje njihovih Programa, što znači da ćemo sa ta dva saveza raskinuti ugovor“, navodi se u saopštenju.

Oni su podsjetili da će Crna Gora biti domaćin ovogodišnjeg Evropskog džudo prvenstva za mlađe seniore.

„Cijeneći značaj tog događaja, ne samo za džudo sport, već i za cjelokupni sistem sporta i državu Crnu Goru, Ministarstvo sporta opredijeliće određena finansijska sredstva za organizaciju tog prvenstva, tako što će sa Džudo savezom potpisati poseban ugovor, kojim će biti precizirane obaveze u kontekstu organizacije pomenutog takmičenja. Ministarstvo se na taj korak odlučilo, želeći prije svega da  promoviše crnogorski sport, ali i da odgovorno pristupimo obavezama koje smo kao država preuzeli dobijanjem organizacije tog značajnog sportskog događaja“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da da je rok za dostavljanje narednog izvještaja 15. oktobar, i apelovali na saveze i klubove da na vrijeme pristupe ispunjavanju ugovorom preuzetih obaveza, kako bismo izbjegli ovakve i slične situacije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor