Bez policijskog časa između subote i nedjelje, ostaje zabrana međugradskog saobraćaja

U Pljevljima i Šavniku dozvoljen je rad vaspitno-obrazovnih ustanova, pohađanje nastave, rad igraonica. Privredna društva radiće od 7 do 22 časa, ugostiteljski objekti do 23 sata, rad kladionica dozvoljen je takođe do 22 sata.

Minstarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da se 201.200 kineskih vakcina nalazi na putu za Crnu Goru, i da će 1. maja stići na aerodrom.

„Masovna vakcinacija započeće u očekivanom terminu i očekujemo da će odziv građana biti dobar“, rekla je Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je kazala da policijski čas neće važiti između subote i nedelje, dok zabrana međugradskom saobraćaja ostaje na snazi.

„Što se tiče novih mjera koje će važiti od 30. aprila do 7. maja, izdvajamo ukidanje zabrane kretanja na teritoriji cijele države sa subote na nedjelju. Međutim, zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, kao i zabrana kretanja ostalim danima, od ponoći do pet ujutru, ostaju na snazi.“

Ministartka je istakla da od 24 opštine, čak 23 imaju ispod 800 aktivnih slučajeva na 100 hiljada stanovnika i da se u odnosu na prethodnu nedjelju, stanje se popravilo u Pljevljima i Šavniku.

„Te dvije opštine pridružuju se kategoriji svih drugih opština koje su i ranije imale mjere koje smo definisali za svaku opštinu ispod 800 aktivnih slučajeva.“

U ovim opštinama dozvoljen je rad vaspitno-obrazovnih ustanova, pohađanje nastave, rad igraonica. Privredna društva radiće od 7 do 22 časa, ugostiteljski objekti do 23 sata, rad kladionica dozvoljen je takođe do 22 sata.

Borovinić Bojović je dodala da granice Crne Gore ostaju otvorene za državljane Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije, Rusije, Bjelorusije i Ukrajine.

„Ostali ulaze u Crnu Goru uz negazivan PCR test, ili pozitivan igG ili uz potvrdu o vakcinaciji. Kao rezultat moje posjete Mađarskoj postignut je važan dogovor na osnovu kojeg je omogućeno da naši državljani, po pravilu reciprociteta sa državljanima Mađarske mogu slobodno da putuju između ove dvije države uz potvrdu o vakcinaciji koja će biti validna bez obzira kojom vakcinom su vakcinisani. Za razliku od ranije, Mađarska će priznavati testove koje naši ili njihovi državljani urade u Crnoj Gori“, dodala je Borovinić Bojović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor