Search
Close this search box.

Bez naznaka kada će se riješiti problem grijanja Doma za stare

Dom za stare Pljevlja i dalje ne može da nabavi pelet bez obzira na raspisane tendere po povoljnoj cijeni, kazao je direktor te javne ustanove Predrag Stanković. On je istakao da se trenutno griju na struju, ali da to neće biti moguće kada budu niže temperature, ali i da je finansijski neodrživo.

Predrag Stanković Predrag Stanković (Foto: TVCG)

“U toku su pregovori Ministarstva socijalnog staranja sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i od njih očekujemo izvještaj i instrukcije kako da to riješimo. Trenutno se grijemo na struju. Svaka soba ima ima električni radijator. Za sada to funkcioniše, jer nijesu niske temperature, a kada budu, ovo neće biti dovoljno”, kazao je Stanković u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro”.

Ističe i da zajednička prostorija nema te radijatore.

“Ali teško ćemo izdržati i finansijski jer tolika potrošnja električne energije neće se moći pokriti našim budžetom”, rekao je Stanković.

Dom za stare Pljevlja Dom za stare Pljevlja (Foto: TVCG)

Kazao je da trenutno u Domu boravi 57 korisnika i da je veliki pritisak na ustanovu.

“Ovaj Dom je veliki, ali sa malim kapacitetima, jer je rađen po evropskim standardima. Od Nove godine počeo je da se puni. Čeka se malo duže. Na čekanju imamo oko 15 ljudi. Ne znam za koliko vremena će imati mjesta”, kazao je Stanković.

U Domu rade četiri zaposlena, od čega samo jedan stručni saradnik jer su ostali na bolovanju.  Tako je uglavnom i u drugim sektorima.

 “Formalno imamo dovoljno zaposlenih, suštinski fali”, kazao je on.

Kada je riječ o provjeri diploma, istakao je da su sve predate policiji i tužilaštvu.

“Ali sam primijetio oni koji su napravili sporni spisak stavili su na njega sve medicinske tehničare zaposlene u ovom Domu iako ja znam za neke da su prije 10, 20, 30 redovno išli u školu”, kazao je on.

Za diplome konkretno iz Tutina kaže da su primali one koje je nostrifikovalo naše Ministarstvo.

“Valjda treba da vjerujemo institucijama naše države”, istakao je on.

izvor: rtcg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor