Berane: Pronađeno 2.746 šteka cigareta bez akciznih markica

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su juče u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berane, sprovodeći aktivnosti u cilju suzbijanja sive ekonomije, a postupajući na osnovu operativnih saznanja pronašli i oduzeli cigarete bez akciznih markica vrijednosti od oko 25.000 eura i tom prilikom protiv jednog lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina.

             „Službenici Odsjeka i CB Berane su juče postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.J. (48) iz Peći sa boravkom u Beranama. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli veću količinu cigareta bez akciznih markica, odnosno 2.746 šteka u vrijednosti od oko 25.000 eura. S obzirom da M.J. nije imao odobrenje za obavljanje trgovinske djelatnosti a cigarete su bile bez akciznih markica Ministarstva finansija Crne Gore, one su privremeno oduzete i predate službenicima Uprave carina Crne Gore“, navode iz UP.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv M.J. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor