Berane: Majka i ćerka preminule, živjele u nehumanim uslovima

„Trebalo je ranije nešto preduzimati. Sada je kasno. Starica je bila nepokretna, a i njena kćerka je bila slabog zdravlja“ – kazao je policijski službenik

 
FOTO: TUFIK SOFTIĆ

Majka i kćerka, Miroslava (70) i Dragana Gačević (40) pronađene su sinoć mrtve u svojoj kući u naselju Hareme u Beranama, a policija vjeruje da je smrt nastupila prirodnim putem.

Slučaj su policiji prijavile komšije, koji su kazali da ih nijesu vidjeli već sedam-osam dana.

„Kada smo došli, vrata su bila zaključana. Izvršen je odmah spoljni pregled tijela i ustanovljeno da se radi o prirodnoj smrti, a obdukcija će pokazati na koji način je nastupila“ – kazao je Vijestima sagovornik iz policije.

On je rekao da su nesrećne žene živjele u nehumanim uslovima, bez struje i elementarnih uslova za život.

„Trebalo je ranije nešto preduzimati. Sada je kasno. Starica je bila nepokretna, a i njena kćerka je bila slabog zdravlja“ – kazao je policijski službenik.

Vijestima je rečeno da se radi o raseljenim licima i da nijesu imale rođaka u Beranama.

U međuvremenu je i Više državno tužilaštvo iz Bijelog Polja saopštilo da će tačan urok smrti pokazati obdukcioni nalaz.

U Beranama utočište nalazi oko tri do četiri hiljade raseljenika i izbjeglica sa prostora eks Jugoslavije, a najviše sa Kosova i iz Bosne i Hrvatske.

Njih nešto više od hiljadu žive u kolektivnim centrima, dok ostali žive kao podstanari, najčešće u nehumanim uslovima, kao što je to slučaj sa nesrećnim ženama koje su sinoć pronađene mrtve.

Predsjednik Saveza udruženja raseljenika izbjeglica u Crnoj Gori, Mićo Marjanović, koji i sam živi lap izbjeglica u Beranama izrazio je ogorčenje zbog ovog slučaja.

On je kazao da su mnoge humanitarne organizacije u Crnoj Gori na račun izbjeglica izvukle dosta novca od međunarodnih organizacija, ali da život te populacije ni u čemu nije popravljen.

„Ovako nešto je moglo da se očekuje. Svaka izjbeglička porodica je priča za sebe. Toliko novca je prošlo na račun izbjeglica kroz Crnu Goru, a mnoge izbjeglice se nalaze na ivici gladi“, kazao je Marjanović

Izvor: Vijesti.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor