„Berane demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina“

Berane je demokratsko i politički jedna od najzrelijih sredina u Crnoj Gori jer su građani Berana brojne političke pritiske prebrodili bez posledica po međuetnički sklad, kazao je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić.

Leposavić, koji je boravio u radnoj posjeti Beranama sa svojim saradnicima, sastao se da predsjednikom Opštine Berane Tihomirom Bogavcem.

Iz Opštine Berane je saopšteno da je poseban akcenat, tokom razgovora, bio na temi izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi u dijelu službeničkog sistema koji je izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima mnogo strožiji na lokalnom nivou u odnosu na državni.

Takođe, bilo je govora i o izmjeni Zakona o upravnom postupku, u dijelu o troškovima u upravnom postupku, gdje treba što prije reagovati.

„Predsjednik Opštine je govorio i o suživotu i dobrim međuljudskim odnosima u Beranama koje treba stalno unapređivati i njegovati“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Leposavić je istakao da Berane svoju posebnost i da su njegovi građani iskazali svoju zrelost u svim političkim i drugim dešavanjima.

Naveo je da je Ministarstvo spremno da svaku inicijativu na polju ljudskih i manjinskih prava od strane Opštine podrži u dogovoru sa lokalnom samoupravom putem konferencija, okruglih stolova, debata…

„U sklopu posjete Beranama, ministar sa saradnicima je održao i sastanak sa predsjednikom Osnovnog suda“, dodaje se u saopštenju.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor