Beranci uhapšeni zbog 39 kg skanka

Beranska policija jutros je pronašla i oduzela oko 39,5 kilograma skanka i tom prilikom uhapsila dvojicu Beranaca, osumnjičenih da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici OGB Berane su jutros oko 2:00 sata, postupajući po operativnom podatku ispred jedne vikendice u mjestu Lokve zatekli N.V. (36) i N.J. (26), iz Berana.

Oni su ušli u dvorište motociklom beranskih registarskih oznaka na kojem se nalazilo 12 džakova.

„N.V. i N.J. su dva džaka unijeli u vikendicu, nakon čega su policijski službenici izvršili kontolu ovih lica i tom prilikom su pronašli i oduzeli 12 džakova u kojima se nalazilo 37 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od 39,495 kilograma. O događaju su upoznati službenici Odsjeka za borbu protiv droge“, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je pretresla i vikendicu, koja je u vlasništvu N.V, i tom prilikom su pronašli i oduzeli gasni pištolj i 55 komada municije različitog kalibra.

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju koji je naložio da se N.V. i N.J. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, saopšteno je iz UP.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor