Bedem fest: Vječiti romantik oduševio publiku

U Nikšiću je sinoć otvoren deveti Bedem fest, a prva noć bila je u znaku Masima Savića, Električnog orgazma i Anice Dobre.

Prve večeri više od dvije hiljade ljudi (Foto: Bedem fest)

Deveti Bedem fest zvanično je otvorio mladi hrvatski bend SOWAS, dok je nakon njih nastupio beogradski sastav Auf Wiedersehen.

Sastav koji karakteriše minimalistički pristup muzici, zagrijao je atmosferu pred dugoočekivani nastup Masima Savića.

Vječitog romantika publika je dočekala velikim aplauzom i ovacijama. Stihovima „Daj mi razlog da budem tu, daj mi razlog da vratim ti se ja“ Masimo Savić je započeo svoj nastup, nakon čega su se ređali hitovi Sjaj u tami, Sretan put, Gracija, Kladim se na nas, Iz jednog pogleda, Stranac u noći, Suze nam stale na put i mnogi drugi…

Iako je izostalo izvođenje dobro poznatog hita Električnog orgazma „Konobar“ publika je, vidno raspoložena, uživala u nastupu ovog benda. Svojim pjesmama ovaj bend učinio je da putujemo kroz vrijeme izvodeći dobro poznate evergrin hitove Bejbe Ti Nisi Tu, Debela Devojka, Igra rokenrol cela Jugoslavija..

Svečane bele košulje, po prvi put na Bedemu, otpjevala je Anica Dobra kada se uz bakljadu na zidinama priključila Električnom orgazmu.

Bedem fest je oduvijek bio festival koji je okupljao razne generacije i spajao nespojivo. Ovog puta, na veliko interesovanje mlađe populacije, na Bedem festu je nastupio po prvi put i Smoke Mardeljano. Mladi reper, poznat po kritičkim i otvorenim tekstovima, pokrenuo je masu izvođenjem hitova Reinkarnacija, Brate čuvaj se, Pozitiva, Pod Srećnom Zvezdom, Baš Me Boli Rac, Nemam ništa s tim, Mi to dobro znamo i drugim…

Prvo veče festivala zatvorio je sastav Bolesna štenad koji na Tvrđavi iznad Nikšića nastupaju po prvi put.

Boris Todorović u ime Bedem festa kazao je da su zadovoljni odzivom publike.

„Naročito što smo okupili sve generacije na jednom mjestu. S obzirom na večerašnje izvođače dobra svirka je bila očekivana i vjerujem da su svi zadovoljni s obzirom da je tvrđava skoro pa dosegla svoj kapacitet večerašnjom posjetom. Hvala svim medijima, partnerima i prijateljima festivala na podršci“, kazao je on i najavio da nas i večeras očekuje bogat program.

Druge večeri nastupiće Sergio lounge, OFF Duty, Beograski sindikat, Belau i Nipplepeople.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor