Barsa poslala i četvrtu ponudu za Brazilca

Prve tri Barselonine ponude za Vilijana nisu ni na trenutak zainteresovale upravu Čelsija i zbog toga su gotovo automatski bile odbijene. Četvrta, koja je lansirana danas popodne, zagolicala je maštu Čelsijevih direktora, koji su sada počeli da razmišljaju o prodaji svog Brazilca.

Barselona je tokom dana na Čelsijevu adresu poslala ček na 72.000.000 eura i sada je na svega 8.000.000 evropskih novčanica od cijene koja je postavljena na Stamford Bridžu. Ipak, kako je Barselona pokazala ozbiljan nivo upornosti da potpiše Vilijana, ali otišla korak naprijed sa ponudom gotovo 11.000.000 eura većom od posljednje koja je odbijena, u Čelsiju je posađeno zrno uvjerenja da bi sljedeće spuštanje rampe moglo da otjera vrlo ozbiljnog kupca.

Suma od 72.000.000 eura prilično je jaka za igrača koji uskoro puni 30 godina kroz nekoliko dana i na Bridžu su toga vrlo svjesni. Istina, Mauricio Sari je za to da Vilijan ostane, ali ponuda koja je stigla u Zapadni London teško da može da se odbije. Takođe, kako Vilijanu ugovor sa Čelsijem važi do juna 2020. godine, ovo je praktično jedna od posljednjih šansi, ako ne i posljednja za klub da zaradi ozbiljniju svotu novca od prodaje.

Prije nego što uopšte pomisli da završi transfer, Barselona prvo mora da riješi pitanje stranaca, pošto trenutno ima mjesta za samo tri igrača van Evropske unije i svi slotovi su popunjeni (Kutinjo, Mina, Artur). To znači da je Minin odlazak, praktično, izvjestan.

Izraelski agent Pini Zahavi, inače u vrlo dobrim kontaktima s upravama dva kluba, ujedno i Vilijanov agent, mogao bi da ima ključnu ulogu u ovom poslu. Njega čeka lijepa provizija u ovom poslu, zbog čega bi mogao da pogura vrhušku Čelsija da Vilijana proda i tako oslobodi prostor za dovođenje Aleksandra Golovina, koji nije igrač direktno s njegove pozicije, ili Antonija Marsijala, koji je bliži onom što Brazilac igra.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor