Barane muče povrede pred meč sa Holanđanima

Košarkaši Mornara igraće sjutra u Baru sa Donarom iz Groningena prvu utakmicu četvrtfinala FIBA Eurokupa.

 
Foto: Mornar/Media Pro

Barski tim biće lišen pomoći Uroša Lukovića, dok su pod znakom pitanja nastupi Derika Nidama i Nemanje Vranješa.

Šef stručnog štaba Mornara, Mihailo Pavićević kazao je da Donar nije naivna ekipa, navodeći da je da već duže vrijeme nije izgubila utakmicu.

„U njenom sastavu su petorica Amerikanaca, Hrvat Drago Pašalić i trojica naturalizovanih Amerikanaca. Očekuje nas veoma teška utakmica, moramo da odigramo jako dobro i pametno kako bi ostvarili povoljan rezultat pred revanš za sedam dana u Holandiji. Bilo koji rezultat ništa ne garantuje ili makar ne garantuje mnogo, jer u Baru se igra samo prvo poluvrijeme dvomeča“, kazao je Pavićević.

On je naglasio da je Vranješ povrijedio ruku u meču sa Crvenom zvezdom, dok je Derik Nidam pod terepijom i juče nije trenirao.

„Nama je najveći problem sužen igrački fond. Vidjeli ste kako se, recimo, u igri Crvene zvezde ne osjeća da je petorka promijenjena, jer ekipa ima 12 podjednako kvalitetnih igrača. A mi smo i u našem ograničenom rosteru ostali bez Lukovića, a možda i Nidama i Vranješa. Idemo dalje, skupićemo se, mobilsati i učiniti sve da postignemo što povoljniji rezultat“, kazao je Pavićević.

Duel u barskoj dvorani Topolica počeće u 19 sati i 30 minuta.

Revanš je na programu 28. marta u Groningenu.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor