Automobilom oborio oca, pa sina priklještio uz zid

Duško Šćepanović danas je u podgoričkom Višem sudu kazao da je krajem juna prošle godine nakon fizičkog obračuna ispred njegove porodične kuće sa Bobanom Lakovićem, ovaj optuženi automobilom prvo udario njega a potom njegovog najstarijeg sina Filipa priklještio uz zid i teško ga povrijedio.

Proces vodi sutkinja Vesna Kovačević.

Laković se tereti da je 22. jula prošle godine sa umišljajem iz bezobzirne osvete pokušao da ubije Duška i Filipa Šćepanovića.

Duško Šćepanović je ustvrdio da je imao povrede iz incidenta sa Lakovićem kao i da je sve to konstatovano u ljekarskom izvještaju.

– Ali mene to ne interesuje. Interesuju me samo povrede moga sina Filipa – kazao je Šćepanović.

On je ispričao da je popodnevni odmor njegove porodice tog 22. juna prošle godine prekinulo zvono na kapiji gdje su nekad držali auto servis.

– Izašao je sin Andrija. Kada sam pogledao kroz prozor, vidio sam momka koji ga je uz podcjenjivački pogled udario u stomak i glavu. Odmah sam izašao i dobio sam udarac od Lakovića. Izašao je i moj drugi sin Srđan. Rukom sam Srđanu i Andriji pokazao da ne prilaze i da se ne miješaju. Čerupali smo se i pali na beton. Nešto je lupilo i pretpostavljam da je Laković tada pao i jače udario glavu – ispričao je Šćepanović.

Pošto se digao sa tla, prema riječima ovog svjedoka oštećenog, Laković je krenuo prema svom automobilu uz teške psovke i prijetnje da će istrijebiti porodicu Šćepanović.

– Izašli su supruga i sin Filip. Žena je u jednom trenutku zavrištala govoreći: „Idi momak odavde, vidiš da nam je izašlo bolesno dijete“.

Činilo se da će da ode, kada je krenuo automobilom krenuo u rikverc.

Ali poslije 7-8 sekundi on je autom naletio na mene. Bacio sam se u stranu – ispričao je Duško Šćepanović.

Nakon pada, Šćepanović navodi da je pao a kada je došao svjesti, vidio je sinma Filipa kako, sav deformisan, leži u kanalu od cvijeća.

Odgovarajući na pitanja advokata Zdravka Begovića, ovaj svedok je ustvrdio da u fizičkom konfliktu sa Lakovićem nije koristio pištolj ili slične predmete.

– Na Lakoviću nisam vidio nikakvu krv a da li ije imao povrede nakon što je udario automobilom u zid, to ne znam. On je priklještio mog sina uz zid kretajući se brzino od 20 kilometara na sat I vjerovatno je udario glavom u automobil – kazao je Šćepanović.

Njegovu priču potvrdili su sinovi Andrija i Srđan dok je supruga Sandra ustvrdila da je po izlasku iz kuće vidjela da je njen suprug pao na tlo nakon udarca koji mu je zadao Laković.

Sandra Šćepanović je pojašnjavajući razlike u izjavi pred tužiocem I sudom pjasnila da je nakon incidenta bila pod jakim stresom.

– Krenula sam prema Dušku pošto ga je Laković udario a potom sam čula još jedan udar. Okrenula sam se I vidjela Filipa kome je jedna noga otišla u stranu. Nisam prepoznala ni druga moje djece koji mi je kazao,,teta Sandra, Filip je živ. Još uvjek sam pod stresom, jer je Filipov život i dalje ugrožen – kazala je ova svjedokinja.

Nakon što je advokat begović prigovorio iskazu ovog svjedoka oštećenog koji je u suprotnosti sa materijalnim dokazima I izjašnjenima vještaka, optuženi laković je sudu predočio svoju verziju početka konflikta.

On je ustvrdio da sinovi nisu imali ništa u rukama ali da jeste otac.

– Ne znam šta je imao u rukama jer me je udario sa leđa. Usta su mi bila sva iscjepana, ali i nos i desni. Udario sam greškom bolesno dijete I on se krije iza toga. On i njegova djeca nijesu bili povrijeđeni. – kazao je Laković.

Prema navodima optužnice, Laković je 22. juna prošle godine, ispred porodične kuće Šćepanović napao Andriju zbog nevraćanja duga kada je izašao otac Duško sa sinom Srđom..

Duško Šćepanović je u odbrani sina, Lakoviću zadao nekoliko udaraca nakon čega se optuženi udaljio i stao iza svog vozila, odakle je oštećenom Dušku uputio prijetnje „Imaš i ti đecu, pobiću i njih i tebe, nestaćete iz ovog grada, vidjećete ko je Boban Laković“.

Laković je potom, iz osvete vozilom udario Duška Šćepanovića a potom i njegovog sina Filipa.

Sledeće suđenje zakazano je za 28. jun.

„Napao je moju ženu“

Boban Laković optužio je Duška Šćepanovića da je ispred bolnice napao njegovu suprugu a o čemu postoje dokazi u policiji koja ga je privela.

– Napao je moju ženu i gađao je bocom. Intervenisala je policija.

Nisam dao supruzi da podnese krivičnu prijavu protiv njega – kazao je optuženi Laković.

On je kazao da je njemu bitno samo da se sazna istina i da ne bježi od činjenice da je kriv i da je udario bolesno dijete i da će zbog toga da odgovara krivično i materijalno ističući da nije imao namjeru da se bilo kome sveti.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor