ASK: Vešović, Vušurović i Tomić prekršili Zakon o sprječavanju korupcije

Agencija za sprječavanje korupcije, postupajući po službenoj dužnosti, na osnovu sopstvenih saznanja ili zahtjeva NN lica, nakon sprovedenih postupaka donijela je Odluke da su Zakon o sprječavanju korupcije prekršila tri javna funkcionera.

Branko Vešović, član UO Fonda PIO Crne Gore je prekršio zakon zato što je ostvario materijalnu korist – mjesečni prihod kao predsjednik NVO Savez udruženja penzionera CG u iznosu od 721,01€ tokom 2017, čime je povrijedio čl. 12 st.15. Zakona da po osnovu članstva u organima upravljanja ili nadzornim organima javni funkcioner ne može ostvariti prihod ili drugu naknadu.

“Goran Vušurović, odbornik Skupštine Prijestonice Cetinje, Vladan Bulatović, odbornik SO Kolašin, Milan Zarić, predsjednik Odbora direktora DOO ,,Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi i Ismet Brdakić, član Savjeta za saradnju lokalne samouprave u Opštini Gusinje, prekršili su zakon zato što su nakon isteka zakonom propisanog roka, istovremeno sa javnom funkcijom obavljali i dužnost direktora odnosno ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu“- navedeno jeu saopštenju ASK.

Igor Tomić, član Savjeta RTCG, kao javni funkcioner nije prekršio čl. 7 Zakona o sprječavanju korupcije jer je u NVO Kulturni Centar Homer u toku 2017. ostvario prihode po osnovu ugovora o djelu – naknade u iznosu od 185€, a ostvarivanje naknade po osnovu ugovora o djelu u NVO koja se bavi kulturnim djelatnostima je dozvoljeno Zakonom o sprječavanju korupcije i nije zabranjeno posebnim propisom.

“Ove odluke su konačne u postupku pred Agencijom, objavljene su na internet stranici Agencije i dostavljene javnim funkcionerima, organima vlasti u kojima navedeni javni funkcioneri vrše javnu funkciju i organima nadležnim za izbor, imenovanje, odnosno postavljenje javnog funkcionera“- zaključeno je u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor