ASK: Pokrenućemo postupak radi utvrđivanja činjenica

Agencija za sprječavanje korupcije će kao i u svim dosadašnjim slučajevima koje je inicirala medijska zajednica, pokrenuti postupak radi utvrđivanja činjeničnog stanja. To stoji u odgovoru Radiju Crne Gore na novinarsko pitanje šta će Agencija za sprječavamnje korupcije preduzeti kako bi se utvrdila osnovanost navoda i činjenice u domenu njene nadležnosti, povodom afere ,”Pandora papiri”.

Na pitanje da li Centralna banka Crne Gore prati sumnjive tokove novca mimo bankarskog sistema zemlje i kako reaguje na mogućnost da su navedene osobe, predsjednik države i njegov sin, označeni u navodima MANS-a u aferi “Pandora papiri” za umiješanost u sumnjive međunarodne transakcije novca preko of-šor kompanija, iz Centralne banke su odgovorili kratko:

“Centralna banka nema nadležnosti i ovlašćenja za praćenje tokova novca izvan bankarskog sistema Crne Gore. Shodno Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Centralna banka Crne Gore vrši nadzor obveznika iz finansijskog sektora Crne Gore u smislu primjene normi pomenutog Zakona i podzakonskih akata. U slučaju pojave sumnjivih transakcija na crnogorskom finansijskom tržištu, Centralna banka vrši prijavu istih i tijesno sarađuje sa Finansijsko obavještajnom jedinicom Uprave policije”, stoji u odgovoru na pitanje CBCG.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor