ASK: Organi vlasti dužni da sedmodnevno dostavljaju putne naloge za službena vozila, ugovore…

Iz Agencije za sprječavanje korupcije podsjetili su da su organi vlasti, u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, dužni da sedmodnevno objavljuju i dostavljaju sve izdate putne naloge za upravljanje službenim vozilima, od dana raspisivanja do dana održavanja izbora.

Takođe, napominju da se ove obaveze primjenjuju se, između ostalog, i tokom izbora za odbornike.

„U cilju obezbjeđivanja transparentne upotrebe javnih resursa u izbornoj kampanji, Agencija obavještava sve organe vlasti na teritoriji Crne Gore da, u skladu sa Zakonom, na svojoj internet stranici objavljuju i dostavljaju Agenciji i Skupštini Crne Gore izvještaje, analitičke kartice, izdate putne naloge, na sedmodnevnom nivou (svaki ponedjeljak), izvještaje o socijalnim davanjima i budžetskoj rezervi (na petnaestodnevnom nivou), kao i ugovore o zapošljavanju u roku od tri dana od dana zaključivanja ugovora ili donošenja rješenja, sa pratećom dokumentacijom“ – saopšteno je iz ASK.

Putni nalozi, kako navode,dostavljaju se i objavljuju „zaključno sa 28. majom (za period 21-27. maj), analitičke kartice do 25. juna (za period 18-24. jun), a petnaestodnevni izvještaji za socijalna davanja do 28. maja, dok je 4. jun rok za izvještaje o potrošnji budžetske rezerve.“

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor