Ašanin: Uspjeli smo da spriječimo oduzimanje imovine građanima Mojkovca

Predsjednik pokreta URA Mojkovac, Ivan Ašanin  podsjetio je na prošlomjesečno obraćanje građanima Mojkovca oko eksproprijacije zemljišta radi rekonstrukcija dijela  magistralnog puta – Jadranska magistrala-M-2, kroz Mjesnu zajednicu Lepenac i dijelom  Mjesnu zajednicu Stevanovac. Ističe da je pokret URA u Mojkovcu tada uputio apel  državnim organima da preispitaju cijenu koju su ponudili prvom ponudom.

   „Osjećali smo dužnost pred građanima  kako bi imali pravu  informaciju i sugerisali im da im je ponuđena cijena za eksproprijaciju  putnog zemljišta preniska, te da traže od nadležnih organa da se poveća cijena eksproprijacije putnog zemljišta. Tada  ponuđena cijena je bila  4 e/m2 i to za zemljište koje je pored magistralnog puta na 4-6 km od grada.“, ističe Ašanin.

Ašanin koji je mr i diplomirani inženjer građevinarstva a pritom bio i direktor Direkcije za saobraćaj u 2016. godini u „Vladi izbornog povjerenja“, tvrdi da je početna cijena zaista bila presmiješna. Poredi je sa  cijenom kvadratnog zemljišta pored regionalnog puta Kovren-Mataruge, takođe na sjeveru zemlje koja je bila viša (od 4 do 6e/m2), iako se zemljište na tom potezu odnosi na daleko pasivniji i ruralni  kraj nego pomenuti potez uz magistralni put u opštini Mojkovac.

On navodi i primjer uz regionalni put Berane –Lubnica –Kolašin gdje je plodno zemljište 2016. godine procijenjeno na 10e i po toj cijeni vršena eksproprijacija.

Ašanin ne krije zadovoljstvo što je nakon reagovanja Građanskog pokreta URA u Mojkovcu, uslijedila nova ponuda državnih organa vlasnicima parcela, sada duplo viša cijena i to  8 e/m2. On je  pozvao građane da prihvate sada već realnu cijenu za eksproprijaciju putnog zemljišta na dijelu magistralnog puta M-2 kroz mjesne zajednice Lepenac i Stevanovac.

„U Građanskom pokretu URA u Mojkovcu osjećamo se kao pobjednici,jer smo smo zaštitili naše građane.  Tako ćemo raditi i ubuduće  a tako smo radili sve  vrijeme  do sada u lokalnom parlamentu, i to je ono što nas izdvaja od ostalih. Smatramo da je rad najbolja politika i preporuka za politiku. Nastavićemo da radimo u pravcu da građani budu na prvom mjestu a ne interesi onih koji su ojadili Mojkovac i Crnu Goru. Kada od jeseni budemo sastavni dio vlasti imaćemo jači mehanizam da direktno pomognemo Mojkovcu i građanima sa svojim stručnim, kadrovskim i ljudskim kvalitetima koje URA u Mojkovcu ima u svojim redovima i po čemu smo prepoznati“, kaže Ašanin.

Ističe i da je kao odbornik u Skupštini opštine Mojkovac  osjećao dužnost da ovu informaciju podijeli sa zainteresovanim građanima Mojkovca, da su ih i birali kako bi štitili njihove stavove i interese, a ne lične i partijske.

Ašanin kaže da prolazi vrijeme onih koji su poziciju koristili da pobjegnu iz Mojkovca i zaborave na njega.

„Ima nas koji želimo ostati u ovom gradu i svakodnevno se viđati sa svojim komšijama i sugrađanima, a ne od izbora do izbora dolaziti na predizbornu cirkusijadu kakva je već počela u Mojkovcu od strane aktuelne vlasti“, zaključuje na kraju Ašanin u saopštenju koje je dostavljeno Portalu sjevercg.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor