Aplauzima ispraćena crnogorska sopranistkinja

Novosadska publika aplauzima je ispratila prvi solistički koncert operske pjevačice Milice Dobaj u Novom Sadu.

 
Foto: kcns.org.rs

U okviru saradnje Kulturnog centra Novog Sada i KIC-a „Budo Tomović“ iz Podgorice, u Svečanoj sali novosadske Gradske kuće juče je, operska pevačica Milica Dobaj, u pratnji pijanistkinje Nataše Popović, priredila je svoj prvi solistički koncert u Novom Sadu.

Novosadska publika aplauzima je ispratila nastup crnogorske sopranistkinje. Na programu su bile arije iz dela Rahmanjinova, Tostija, Pučinija, Mokranjca, Pajčevića, Verdija, Kalmana… Na kraju, umjetnica je publiku nagradila izvođenjem kompozicije Isidora Bajića.

Po završetku nastupa, vidno zadovoljna prijemom publike, umjetnica je zahvalila Novosađanima na toploj dobrodošlici, kao i Kulturnom centru i podgoričkom KIC-u koji su organizovali ovaj koncert. Pohvalila je saradnju koju su ove dvije ustanove kulture obnovile juna prošle godine s ciljem da promovišu srpske i crnogorske umjetnike, rekavši da „rade pravu stvar.“

Milica Dobaj rođena je 1989. godine u Baru. Srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkim školama „Vida Matjan“ (Kotor) i Vasa Pavić (Podgorica), u toku kojeg je osvojila brojne nagrade na takmičenjima mladih solo pjevača.

Foto: kcns.org.rs

Godine 2008. upisuje Muzičku Akademiju u Splitu (Hrvatska) u klasi prof. Neli Manuilenko (Ukrajina), gdje usavršava svoj pjevački talenat i postaje stipendista hrvatskog Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Uz veliki broj koncerata po Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji, od posebnog značaja je njen debitantski operski nastup u Hrvatskom narodnom pozorištu u Splitu, u operi Adel i Mara (J. Hatze), gdje se publici predstavila ulogom Iviše. Kao solista, nastupala je i u operama Slijepi miš (Štraus) i Dioklecijan (Tjardović).

Pjevačko izvođenje usavršavala je sa Vladimirom Vanjejevim (Rusija), dirigentom Hari Zlodrom (Hrvatska), Anom Šabašov (Hrvatska). Takođe, imala je priliku sarađivati sa poznatim dirigentima: Nadom Matošević, Lorisom Voltolinijem, Tonći Bilićem, Nikšom Barezom, Ivom Lipanovićem, Blaženkom Juračićem, Domenikom Briškim, Radovanom Papovićem.

Godine 2013. stekla je zvanje magistra operno-koncertnog izvođenja. Trenutno radi kao profesor solo pjevanja u školi za talente „Andre Navarra“ u Podgorici.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor