Antalijski forum prilika za razgovore o investicijama

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović danas će prisustvovati Antalijskom diplomatskom forumu na kome će govoriti predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, kao i šef diplomatije te zemlje Mevlut Čavušoglu, a kako ističu u Ministarstvu, skup je prilika za promociju Crne Gore kao atraktivne za strane investicije.

Forum i jučerašnji sastanak šefova diplomatija SEECP, poslužiće za promociju Crne Gore kao atraktivne zemlje za direktne strane investicije.

Tokom sastanka sa privremenim premijerom i ministrom vanjskih poslova i evropske integracije Republike Moldavije Aurelijem Ćokojem, Radulović je istakao da dvije zemlje imaju prijateljske odnose, kao i da postoje mnogobrojni potencijali za njihovo dalje unapređenje, izrazivši očekivanje da će, shodno upućenom pozivu, u tekućoj godini njegov moldavski kolega posjetiti našu zemlju.

Ministar se susreo i sa Naserom Alimom, predsjedavajućim Tursko-crnogorskog poslovnog savjeta u okviru Odbora za ekonomske odnose Turske sa inostranstvom ‘DEIK’, koji predstavlja organizaciju za promociju međunarodne saradnje Turske u Ministarstvu trgovine te zemlje.

„U razgovoru sa uglednim turskim biznismenom koji posluje i u našoj državi, šef crnogorske diplomatije ukazao je da Ministarstvo u saradnji sa ostalim resorima, priprema peto izdanje dokumenta ‘Montenegro Investment and Business Opportunities’ u kojem su prezentovane ključne investicione i biznis prednosti, kao i glavni ekonomski indikatori“, navodi se u saopštenju MVP-a.

On je upoznao sagovornika da je kreiran Registar podsticajnih mjera za investicije istakavši da kroz izuzetno konkurentnu poresku politiku, izjednačavanje tretmana domaćih i stranih investitora, te Zakon o javno-privatnom partnerstvu koji će dodatno unaprijediti poslovni ambijent, Vlada ulaže napore da stvori atraktivne uslove za investitotore.

Alim je istakao da ga raduje činjenica da je u Crnoj Gori povoljna emidemiološka situacija, te da su turski investitori zainteresovani za ulaganja u oblastima turizma, poljoprivrede i drvne industrije, posebno na sjeveru naše države, zbog čega će u narednom periodu njihova delegacija posjetiti našu zemlju.

Radulović je zahvalio na prošlogodišnjoj vrijednoj pomoći Kliničkom centru Crne Gore, kao i donaciji ambulantnih vozila domovima zdravlja koja je u toku, posebno pohvalivši njegovu spremnost da uvijek prezentuje Crnu Goru na najbolji mogući način i predano radi na animiranju turskih investitora za dalja ulaganja u našu državu.

Nastavak agende obilježiće sastanak sa ministrom vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem, na kome će biti riječi o političkom dijalogu i sveukupnim međudržavnim odnosima, koje karakterišu prijateljstvo, otvorenost, kontinuirana međusobna podrška u okviru regionalnih i multilateralnih formata saradnje, kao i zajednička vizija dvije države da svoju budućnost grade na tekovinama euroatlantizma.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor