Andrijevica: Radnici Prve banke lažirali pljačku

Šalterska radnica i radnik obezbjeđenja u filijali Prve banke u Andrijevici uhapšeni su zbog sumnje da su juče ukrali skoro 68.000 eura i 300 kanadskih dolara i policiji lažno prijavili oružanu pljačku.

Krivično djelo beranska policija rasvijetlila je istog dana.

„Dva lica – D.K.M. (34) iz Andrijevice, zaposlena kao šalterska službenica u ovoj Filijali „Prve banke“, i radnik zaštitarske firme koji je takođe bio angažovan u ovom objektu, P.M. (34) iz Andrijevice, su uhapšeni. Oni su uhapšeni u večernjim časovima“, saopšteno je z Uprave policije.

Sumnja se da je novac otuđio radnik obezbjeđenja, P.M, a da je radnica zaposlena u toj filijali, D.K.M, omogućila krađu tako što je ključ od trezora kojim je bila zadužena držala na nepropisnom mjestu. Osumnjičeni P.M. je, sumnja se, otključao trezor tim ključem i ukrao novac.

Policija, kako je saopšteno, još uvijek ije pronašla ukradeni novac.

„U radu na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela učestvovali su Odjeljenje bezbjednosti Andrijevica i Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije“, kazali su iz policije.

„Sumnja se da je P.M. iskoristio to što u Andrijevici nije bilo napajanja električnom energijom od 9.30 do 11.30 sati, iskoristio originalni ključ od trezora, kojim je bila zadužena D.K.M, a znajući gdje se ključ nalazi, i njime otključao trezor ove Filijale iz kojeg je otuđio novac u iznosu od 67.618,86 eura i 300 kanadskih dolara“, kazali su iz policije.

P.M. je, sumnja se, da bi prikrio krađu, napravio oštećenja na vratima i ulaznom dijelu trezora. On je Odjeljenju bezbjednosti Andrijevica oko 11.35 sati lažno prijavio da je nepoznata maskirana osoba opljačkala banku uz prijetnju oružjem.

Sumnja se da je P.M. novac sakrio, a policija preduzima aktivnosti kako bi ga pronašla i vratila vlasniku.

„Osumnjičeni D.K.M. i P.M. su, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, danas privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama“, saopštila je Uprava policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor