Američka komapnija Bechtel sa Abazovićem: Želimo da gradimo u Crnoj Gori

Premijer Dritan Abazović sastao se danas u Njujorku sa predstavnicima kompanije Bechtel, Stjuartom Džonsom predsjednikom za regionalne i korporativne poslove Bectel Global Corporation i Endrjuom Patersonom menadžerom za kapitalne razvojne projekte Bechtel Infrastructure.

Abazović je upoznao sagovornike sa planovima u oblasti ulaganja u razvojne projekte posebno u oblasti infrastrukture i energetike. “Naše ambicije su da sa pouzdanim partnerima krenemo u intenzivniji infrasturkturni razvoj”, kazao je on.

Predstavnici kompanije Bechtel su informisali premijera o projektima koje realizuju u regionu i izrazili interesovanje za saradnju sa Crnom Gorom na planu infrastrukturnog razvoja, posebno u oblastima saobraćaja i energetike. “

Želimo da saradjujemo sa Crnom Gorom na obostrano zadovoljstvo i u interesu daljeg razvoja vaše zemlje” kazali su iz Bechtela-a.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o nastavku izgradnje autoputa i ocijenjeno da ovaj projekat za Crnu Goru nije samo put već ekonomski koridor, te da što prije treba pristupiti nastavku realizacije preostalih dionica.

Nastavak razgovora zakazan je za oktobar u Podgorici kada će se predstavnici Vlade Crne Gore sastati sa predstavnicima komapnije Bechtel kako bi  detaljnije razmotrili modele potencijalne saradnje.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor