Ambasador Turske Sehat Galip: ,,Nadam se razvoju i investiranju u sjever Crne Gore, kako bi se pozitivno uticalo na smanjenje regionalnih i demografskih razlika u zemlji“

Ambasador Turske Sehat Galip kazao je na sastanku s ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem da se nada razvoju i investiranju u sjever Crne Gore, kako bi se pozitivno uticalo na smanjenje regionalnih i demografskih razlika u zemlji.

„Tema susreta dva zvaničnika bili su prijateljski odnosi dvije zemlje, ali i politička i ekonomska saradnja, koja je, kako su obje strane ocijenile, na najvišem nivou.  Pored otoga, govorilo se i o investicijama Republike Turske i zainteresovanih turskih kompanija u Crnoj Gori, a bilo je riječi i o predstojećoj kandidaturi Republike Turske za Savjet IMO-a“, naglasili su iz Ministarstva saobraćaja.

Kako su kazali, Galip je podijelio sa Nurkovićem pozitivne utiske sa jučerašnje svječanosti priređene u čast puštanja u rad novog kontejnerskog krana vrijednog 6.4 miliona eura u Port of Adria, dok su obje strane izrazile zadovoljstvo dosadašnjim investiranjem turskih kompanija u crnogorsko tržište.

Izvor i foto:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor