Almir Avdić predsjednik rožajskog parlamenta

U nastavku konstitutivne sjednice rožajskog parlamenta, čiji je prvi dio održan 2. jula kada je obavljena verifikacija odborničkih mandata, na današnjem skupštinskom zasijedanju za predsjednika Skupštine opštine Rožaje, izabran je Almir Avdić, kandidat Bošnjačke stranke.

Foto:Radio CG

Za Avdića, koji je bio i jedini kandidat za tu funkciju, glasali su odbornici Bošnjačke stranke i Demokratske partije socijalista, dok su odbornici Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije, bili uzdržani.

Nakon polaganja zakletve, Avdić je kazao da će odgovorno obavljati sve zadatke koji se tiču interesa lokalne zajednice i pozvao sve odbornike na saradnju u tom pravcu.

„U duhu dobrog parlamentarizma, vjerujem da ćemo donositi dobre i mudre odluke, te kvalitetna rješenja koja će doprinijeti boljem radu opštine a koje će biti u korist gradjana kako bi opravdali njihovo povjerenje i popravili njihov standard. Nadam se da će ovaj saziv raditi u stabilnom političkom ambijentu što će doprinijeti efikasnosti“, rekao je Avdić.

Avdić je rođen u Rožajama 1980. godine. Fakultet za poslovno industrijski menadžment završio je u Beogradu. Obavljao je funkciju potpredsjednika Medžlisa islamske zajednice u Rožajama i, kako je rečeno, uspješno je vodio i preduzeće iz oblasti proizvodnje i ugostiteljstva. Predlagač je istakao da Avdić posjeduje politički kapacitet i integritet da obavlja funkciju na koju je izabran.

Izborom Avdića, prestao je mandat Huseinu Kuratiću, koji je u prethodne četiri godine vodio rožajski parlament. Kurtagić je gotovo polovinu mandata bio suočen sa bojkotom parlamenta od strane opozicije (DPS, SD, SDP i SPP), koja nije željela da učestvuje u radu SO jer Bošnjačka stranka koja je vršila vlast, nije imala skupštinsku većinu za legitimno donošenje odluka. Naime, u prethodnom sazivu BS je, od 34 mjesta imala 17 odbornika, DPS 12, po dva odbornika su imale SDP i SD dok je SPP imala jednog predstavnika.

Budući 34-to člani saziv SO, čine 19 odbornika BS-a, 10 DPS-a, četiri Socijaldemokrate a jedan SDP.

Za mjesto predsjednika opštine, BS-a, je predložila Ejupa Nurkovića, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju.

Izbor Nurkovića će se naći na dnevnom redu Skupštine opštine, koja će se najvjerovatnije održati naredne sedmice.

Ostavke na mjesto odbornika, na sjednici su podnijeli Rafet Husović, iz BS i Bećir Kalač iz DPS-a.

Izvor: RTCG/ Faruk Kalić, Radio CG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor