Alimpijević ponudio ostavku poslije poraza od Budućnosti

foto: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda otkrila je danas da je trener Dušan Alimpijević nakon finala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti ponudio ostavku, ali da je ona na sjednici kluba jednoglasno odbijena.

Alimijević je ostavku ponudio iz moralnih razloga, jer je glavni cilj Zvezde za ovu sezonu bio osvajanje regionalnog takmičenja.

Beogradski klub se oglasio saopštenjem u kojem se, između ostalog, podsjeća na “nelogičnosti u delegiranju sudija”.

“Predsjedništvo kluba je na šestoj sednici održanoj 17.04.2018.godine detaljno analiziralo sve što se dešavalo u ABA ligi tokom sezone 2017-2018, sa posebnim osvrtom na finalnu seriju plej ofa, a naročito dvije utakmice u Podgorici. Prikupljena je obimna dokumentacija sa stručnim analizama, koja je potvrdila brojne nelogičnosti i nepravilnosti u delegiranju sudija, kroz nenacionalni kriterijum i kroz evidentnu povlašćenost pojedinih klubova.

Zato smatramo da nismo imali ravnopravne uslove da se borimo za trofej koji smo istakli kao najvažniji takmičarski cilj ove sezone. Od početka sezone pratili smo stvaranje i aktivnosti svojevrsne „neprincipijelne koalicije” kojoj je glavni cilj bio rušenje Crvene zvezde po cijenu bilo čega, pa čak i rušenje odnosa povjerenja i ugleda cjelokupne ABA lige. O svim saznanjima javnost će biti detaljno obaviještena po završetku sezone”, piše u saopštenju Zvezde.

Navedeno je da je sistem kluba koncipiran tako da se ne ruši jednom serijom, ali i ishitrenim potezima, koji su bili tako karakteristični za Zvezdu u prošlosti.

“Na početku ove takmičarske godine, je jasno i otvoreno najavljeno da započinjemo novi ciklus, i da je pred nama teška sezona, a već tada smo znali kakve će razne „neprincipijelne koalicije” pokušati da ruše klub sistemski. Potpuno je jasno ko sve radi i na koji način, i kome smeta stabilnost kluba, koja je sačuvana i pored pojedinih rezultatskih neuspjeha, iako smo imali hrabrosti da jasno istaknemo i svoje takmičarske ciljeve na početku sezone.

Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa predlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima”.

Na tapetu je ponovo bio prvi čovjek novog regionalnog prvaka Dragan Bokan, koji je danas poželio Zvezdi da se vrati u Evroligu.

“Predsjedništvo KK Crvena zvezda mts se zahvaljuje predsjedniku KK Budućnost VOLI Draganu Bokanu na lijepim željama koje je uputio klubu, ali ih ne doživljavamo iskreno. KK Crvena zvezda će se potruditi da naredna finala ABA lige zaista budu regularna i sportski spektakli cijelog regiona, važni ne za lične, već za promociju košarke”, stoji u saopštenju prvaka Srbije.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor