Aleksandar Mijušković na čelu Odbora direktora CGES-a

Akcionari Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) danas su na vanrednoj Skupštini razriješili dosadašnji saziv Odbora direktora i izabrali novi, na čijem će čelu biti Aleksandar Mijušković.

Na vanrednoj Skupštini akcionara razriješen je dosadašnji saziv Odbora direktora na čelu sa predsjednicom Vesnom Bracanović.

„Akcionari su potvrdili i odluku o imenovanju novih članova Odbora direktora, pa će ubuduće državni kapital u CGES-u, pored Mijuškovića, predstavljati Predrag Mijajlović, Orhan Šahmanović i Dušan Kljajić“, navodi se u saopštenju CGES-a.

Kompaniju Elektromreža Srbije u Odboru direktora CGES-a zastupaće Jelena Matejić, a italijansku energetsku kompaniju Terna – Rete Elettrica Nazionale, Giovanni Cerchiarini i Guido Guida.

Na konstitutivnoj sjednici novoizabranog Odbora direktora odlučeno je da funkciju predsjednika u narednom mandatu obavlja Mijušković, dok je ulogu zamjenika potpredsjednika dobio Cerchiarini.

Mijušković je rekao da je izbor za njega velika čast i odgovornost, ali i ogromna obaveza za menadžment i sve zaposlene, kako bi došli do zajedničkog cilja, a to je savremena, međunarodna elektroenergetska kompanija, koja ima za cilj realizaciju kapitalnih projekata koji bi podstakli priliv novih investicija u Crnu Goru.

“Uvjeren sam da ćemo svi zajedno u kompaniji, na putu njene razvojne strategije, dati svoj maksimum kako bismo postali operator prenosnog sistema koji će svojim progresom, a slijedeći najbolju evropsku praksu, obezbijediti u svakom trenutku visok stepen sigurnosti prenosa električne energije do potrošača u Crnoj Gori”, poručio je Mijušković.

On je podsjetio da je već radio u CGES-u i da poznaje tu kompaniju i sve njene potencijale.

Mijušković je diplomirani inženjer elektrotehnike – smjer energetika, sa respektivnim iskustvom od 26 godina u toj oblasti.

Posljednja pozicija koju je pokrivao u CGES, do 2012. godine, bila je direktor Sektora za regulatorne, pravne, kadrovske i poslove međunarodne saradnje.

Mijušković je bio jedan od inicijatora projekta povezivanja Crne Gore i Italije podmorskim elektroenergetskim kablom i član pregovaračkog tima sa italijanskim operatorom prenosnog sistema Terna.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor