Ako pokažemo isti karakter…

foto: FIBA.com

Dugo će svi pamtiti ljeto 2017. godine i srebro kadetske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Podgorici. A, sada ista generacija je pred novim ispitom mogućnosti – izabranici Mladena Ostojića večeras putuju u Argentinu na Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina. Šampionat planete će se igrati u Rozariju i Santa Feu, a “crveni” su u grupi C sa Kanadom, Novim Zelandom i Egiptom.

“Drugačije je nego prošle godine. Tada nijesmo imali problema sa povredama i kašnjenjem. Ove godine je bilo malo problema sa igračima iz Španije”, rekao nam je juče Ostojić.

Selektor Ostojić je za prvu smotru najboljih svjetskih ekipa na kojoj učestvuje neka crnogorska košarkaška selekcija odabrao 11 igrača sa EP-a u Podgorici, a jedina novost u rosteru je Zdravko Okiljević, koji u Južnu Ameriku putuje umjesto povrijeđenog Danijela Marsenića.

“I pripreme su kraće trajale. Obično radimo po 40 dana, a ove su trajale oko 30. Odigramo po sedam ili osam utakmica, sada samo četiri.I povrede su nam predstavljale problem. Lakše nam je bilo jer je ista ekipa kao i prošlog ljeta, sistem takođe. Zbog toga nam nije smetalo što su pripreme kraće”, ističe Ostojić.

Prvi meč naši kadeti igraju protiv Kanade, trenutno druge reprezentacije na Fiba listi.

“Prve utakmice će pokazati. Dosta nepoznanica kada su ekipe u pitanju. Ako pokažemo isti karakter kao prošle godine biće dobro”, jasan je Ostojić.

Da li vidite neku promjenu kod momaka u odnosu na prošlo ljeto?

“Stariji su deset mjeseci, malo iskusniji, malo više mangupi”, kroz osmijeh nam priča Ostojić i nastavlja. “Ima njih par koji su napredovali, ostali mi nekako stoje. Generalno mislim da i oni skrivaju u sebi i da će pokazati tamo”.

U razgovoru iskusni stručnjak nam je otkrio zanimljivu situaciju kada je analiza protivnika u pitanju.

“Preko naše ambasade u Argentini smo uspjeli da snimimo utakmicu Kanade protiv Filipina koju su igrali tamo. Imamo neke mečeve i od prošle godine. Azijske zemlje su prije dva mjeseca igrale svoje prvenstvo, tako da imamo sliku”, kazao je Ostojić.

Kojim rezultatom bi vi kao selektor bili najzadovoljniji?

“Sami plasman na ovo prvenstvo je velika stvar. Momci su svojom igrom i karakterom zaradili SP. Jedno novo iskustvo za sve nas, nadam se da neće biti nekih povreda”, iskren je Ostojić koji je za kraj istakao.

“Sve zavisi kako se otvori. Prošle godine je utakmica protiv Italije okrenula sve – dobili smo, skinuli pritisak opstanka i sve se otvaralo do finala”.

Spisak: Feđa Pajović (Budućnost), Luka Živanović (Budućnost), Haris Karamanaga (Mornar), Zdravko Okiljević (Orlandina), Stefan Vlahović (Betis), Marko Kljajević (Mega Bemax), Jovan Kljajić (Gran Kanarija), Viktor Vujisić (Budućnost), Đorđe Marinović (Džoker), Nikola Bojičić (MNE team), Bojan Tomašević (Crvena zvezda) i Mileta Bošković (Centar)

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor