Ako ne plate dug za struju, zaplijeniće im stvari

Samohrana majka četiri maloljetne djevojčice Olivera Orbović ovih dana proživljava teške trenutke. Zbog duga za struju preko 10 hiljada eura na vrata joj je pokucao Javni izvršitelj. Dug mora da isplati u roku od nekoliko dana ili će se odrediti izvršenje na pokretnim stvarima, tačnije, doći će do zapljene imovine. Sa 120 eura mjesečnih primanja ne može ni redovne račune da podmiri, a kamoli, kako kaže 30-godišnji dug.

 

“Danima ne spavam, danima se mučim šta da uradim. Treba da im dozvolim da dođu da mi plijene stvari“, kaže Olivera.

Već godinama ona i njene ćerke žive u nemaštini u maloj kući na Žabljaku Crnojecića. Većina problema nastala je nakon smrti supruga prije pet godina. Ostala je sama sa četiri djevojčice i 120 eura porodične penzije. Dobri ljudi su joj pomagali na različite načine. Organizovali su akcije pomoći kako bi makar malo umanjili brigu, ali na njena leđa sručio se dug za struju od preko 10 hiljada eura.

“Dug je star skoro 30 godina. Ja sam ovdje 15, 16 godina. Samo što sam, kad su me isključili prije dvije godine, bila prinuđena da potpišem taj ugovor da se brojilo vodi na moj ime i od tada mi je Elektroprivrede za vratom”, kazala je Olivera.

Javni izvršitelj je pokucao na njena vrata i uručio je rješenje o izvršenju. Međutim, Olivera nema mogućnosti da otplati taj dug.

“Neka slobodno dođu oni i neka uzmu šta god je do njih. Je nemam pravo tu bilo šta da kažem. Ako će to da im napravi neko zadovoljstvo neka dođu slobodno”, kaže majka četiri djevojčice.

Nije lako biti samohrani roditelj. Bez dovoljno sredstava za život spremiti djecu za školu, obezbijediti sve što  je neophodno. Oliverine nasljednice Nikolina, Anastasija i Milica dobri su žaci, uspješnje sportistkinje i uzorna djeca. Škola budućeg prvačića Anžele, udaljena je 10 kilometara od kuće. Mama bi voljela da nađe i posao iako je svjesna da će svaki teško i zadržati upravo zbog obaveza koje će se umnožiti kada i najmlađa kćerkica sjedne u školsku klupu.

“Treba li da izađem sa djecom ispred Vlade Crne Gore da bi mene neko saslušao i da mi neko pomogne? Ni to nije problem i to ću da uradim”, kazala je ona.

Svaka pomoć za ovu porodicu je dobrodošla, ali dok dug ne otplati, Olivera neće imati miran san.

“Ovim putem javno molim direktora Elektroprivrede da obrati pažnju na ovaj slučaj jer sama ne mogu”, kazala je Olivera.

Svi možemo doprinijeti da uz uključenu sijalicu sabiraju račune i troškove koje mogu izmiriti sa 120 eura mjesečnih primanja.

Broj žiro računa za pomoć:

510251198626515789

CKB banka Olivera Orbović

Broj telefona: 069626258

 

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor