Akcija policije u Beranama: Pronašli oružje, gas masku, vagu…

„Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima“, kazali su iz UP

FOTO: UPRAVA POLICIJE

Beranska policija u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije pretresli su danas bezbjednosno interesantne osobe Harisa Ramusovića i maloljetnog M.Đ. (17).

Policija je tom prilikom pronašla veću količinu oružja, gas masku i vagu za precizno mjerenje.

Ramusović je, inače, bio u društvu Danijela Mandića Mande (36) u noći kada je ubijen u centru Berana.

„Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berane, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, a u koodrinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Bijelom Polja, izvšili pretres na dvije lokacije u Beranama koje koriste dva lice. Naime, službenici SKP-a su danas, 17.01.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koriste H.R. (19) i M.Đ. (17), oba iz Berana.  Pretresom prostorija koje koristi H.R. policijski službenici nisu pronašli oružje ni eksplozivne materije. Prilikom pretresa prostorija koje koristi M.Đ. policijski službenici su pronašli i oduzeli:

 • Pištolj marke „ VZOR“50 , kalibra 7,65mm i 6 metaka  u okviru kalibra 7,65 mm;
 • Pištolj marke „ CZ „ 99 kal. 10 mm bez sa okvirom i 10 metaka kalibra 10mm;
 • Vazdušnu pušku;
 • Vazdušni pištolj;
 • Dva metalna okvira za municiju kalibra 7,62mm AP;
 • Metalni okvir  za municiju kalibra 7,9 mm;
 • Dva metalna boksa;
 • Jednu crnu palicu;
 • Tri vojne zaštitne gas maske;
 • Nož marke „Xingven“ ;
 • Digitalnu vagu za precizno mjerenje;
 • Ugovor o zajmu novca ovjeren kod notara;
 • Mobilni telefon marke „Iphone“  sa sim karticom i
 • Nekoliko praznih kutija od pištoljske municije za municiju kalibra 7,62 mm i za automatsko oružje kalibra 7,62 mm

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju i državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv M.Đ. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, saopšteno je iz Upravepolicije (UP).

U saopštenju se navodi da će oduzete stvari biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

„Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 20 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i ovu akciju, izvršili pretrese na 277 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju“, kazali su iz UP.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor