Akcija čišćenja zapuštenih javnih površina – Poziv građanima da prijave lokacije koje treba očistiti!

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine koji se obilježava 05. juna, Opština Pljevlja u partnerstvu sa lokalnim komunalnim preduzećem „Čistoća“ doo i Turističkom organizacijom Pljevlja organizovaće akciju čišćenja više zapuštenih javnih površina i divljih deponija na teritoriji opštine.

Cilj akcije, za čije će učešće poziv biti upućen svim organizacionim jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i preduzećima Opštine Pljevlja, političkim partijama, civilnom sektoru i volonterima, je podsjećanje na važnost regulisanja upravljanja otpadom, kao i ukazivanje na pojavu bacanja otpada u okolinu davanjem ličnog doprinosa zaštiti životne sredine, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine.

Tim povodom, pozivaju se građani da pomognu u lociranju zapuštenih javnih površina i divljih deponija na teritoriji Pljevalja čime će dati značajan doprinos velikoj akciji čišćenja grada! Divlje deponije i ostale javne površine koje narušavaju životnu sredinu mogu se prijaviti slanjem fotografije sa naznačenom lokacijom za čišćenje, i to putem zvaničnih naloga Opštine Pljevlja na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/Zvani%C4%8Dna-stranica-Op%C5%A1tine-Pljevlja-111812333658665

Instagram: https://www.instagram.com/opstinapljevlja/.

Akcija čišćenja planirana je za 12. ili 13. jun 2021. godine, zavisno od vremenskih uslova, a građani će o tačnom terminu biti obaviješteni naknadno.

Izvor: PV Informer

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor