Ajkule žele medalju i u Barseloni

Crnogorska reprezentacija početak šampionata Evrope u Barseloni dočekuje sa najbolje pozicije kada su u pitanju posljednje provjere pred najveći vaterpolo događaj u ovoj godini.

“Ajkule” su osvojile Svjetsku ligu, uz šest pobjeda dva puta je padala Mađarska, i bronzanu medalju na Mediteranskim igrama, uz samo poraz od Srbije (6:5).

“Primaklo se. Brzo je prošao pripremni period. Odrađen je na najbolji mogući način, osvojili smo zlato nakon toliko godina i još jednu medalju u Taragoni. U finišu priprema probaćemo još malo da se uigramo”, kazao je golman Dejan Lazović.

Dobar rad, pokriven optimizmom, došao je na naplatu, tvrdi golman Verone.

“Stvarno smo pripreme odradili odlično, od prvog do posljednjeg, od najmlađeg do najstarijeg. Pobijedili smo u Budimpešti šest puta, dva puta Mađare, što nije mala stvar. Ne smijemo, naravno, da se zanosimo, oprez je veliki, znamo što je Evropsko prvenstvo. Poslije uspjeha u pripremnom periodu nijesmo otišli visoko.”

U Barseloni će biti mnogo favorita.

“Srbija već mnogo godina stvara vrhunske rezultate, ne znam da li je došlo do zasićenja kod njih. Igrali su u Taragoni bez bez najboljeg igrača Prlainovića, po mom mišljenju su i dalje veliki favoriti. Hrvatska uz njih, smatram da poraz od Amerikanaca u Svjetskoj ligi ništa ne znači. Mađari su odlični, Grci fantastični, oko 90 odsto reprezentativaca je iz Olimpijakosa, šampiona Evropa. Ne treba mnogo trošiti riječi, mnogo godina su zajedno, u samom vrhu su. Izdvojio bih Italiju i Španiju, mogu da pomrse račune.”

U krugu favorita je naš nacionalni tim. Razloga za optimizam ima dosta. Odbrana je faktor koji daje nadu. I napad je uz Mlađana Janovića i Aleksandra Ivovića za klasu bolji.

“Odigrali smo odbranu fantastično, a i povratkom Mlađana i Leke u napadu smo dobili mnogo. Do sada je sve funkcionisalo vrhunski. Nadam se da će isto biti u Barseloni.”

“Ajkule” žele medalju, imaju pravo da se nadaju. Obećali su i pred put u Budimpeštu uspjeh.

“Mađari su bili prvi favoriti, sa nama u grupi, sa nama u finalu. Vidjeli ste na koji način smo igrali, kako smo uspjeli iz minusa da se vratimo. Sem finala, nijedna od pobjeda nije bila dovedena u pitanje. Vrhunski smo
igrali, osvojili zlato, dva puta pobijedili domaćina, a sa čime se ne može pohvaliti mnogo reprezentacija. Sto se tiče EP, idemo i tamo na medalju. U krugu smo favorita.”

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor