Air Serbia uvodi nove letove ka CG

Nacionalni prevoznik Luksemburga Luxair potpuno će ukinuti letove prema Crnoj Gori, Turkish Airlines će smanjiti njihov broj, dok je Air Serbia odlučila da ih poveća.

Kako se približava kraj ljetu, mijenjaju se i redovi letjenja, pa su mnoge avio-kompanije odlučile da značajnije smanje broja letova, kako zbog epidemiološke, tako i zbog ekonomske situacije, pišu Dnevne novine.

Turkish Airlines je revidirao red letjenja i smanjio broj rotacija prema gradovima u regionu. Kada je u pitanju Podgorica, trenutnih 14 letova, dva dnevno tokom cijele sedmice, biće smanjeno na deset, a po dva leta imaće ponedjeljkom, petkom i nedjeljom.

To je, u neku ruku, i očekivani potez ako se uzme u obzir da će crnogorska državna avio-kompanija Air Montenegro nastaviti sa održavanjem linije Tivat – Istanbul. Ta sezonska linija ima odličnu popunjenost, pa će i tokom zime njihovi avioni letjeti dva puta sedmično, i to srijedom i nedjeljom.

S druge strane, nakon što je crnogorski avioprevoznik povećao na 20 broj sedmičnih letova iz Tivta i Podgorice prema Beogradu, odgovor je stigao sa druge strane. Tako je Air Serbia izmjenama reda letjenja imati čak 33 leta sedmično ka Crnoj Gori.

Kad je u pitanju Podgorica, kompanija će ponedjeljkom i petkom imati četiri dnevna leta, subotom i nedjeljom po dva, a ostalim danima po tri.

Za Tivat će letjeti dvostruko više od Air Montenegra, odnosno 12 puta, i to po jednom utorkom i srijedom, a ostalim danima po dva puta. Tako će putnici na ovim relacijama sedmično moći da izaberu odgovarajući let među čak 53 ponuđena.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor