Adžić: Budućnost ima recept za FTC

FTC je izuzetno kvalitetna ekipa, ali je Budućnost prošle sezone pokazala da i u Budimpešti može da igra i pobjeđuje, kazao je trener podgoričkog rukometnog kluba Dragan Adžić.
 

 Budućnost i FTC odigraće u nedjelju utakmicu prvog kola Glavne runde Lige šampiona.

Adžić je kazao da FTC iza sebe već ima sjajnu sezonu, podsjećajući da je pobijedio Đer.

„Od Svjetskog prvenstva odigrale su osam ili devet kola domaćeg prvenstva i sve ubjedljivo pobijedile. Dosta od naših mladih igračica igralo je protiv njih prošle godine i to će nam puno pomoći da ih spremimo, da to na terenu izgleda onako kako želimo za prvu utakmicu. Sa nestrpljenjem očekujemo nastavak Lige šampiona i nastavak rasta ove generacije“, kazao je Adžić na brifingu sa novinarima.

On je naglasio da FTC ima sedam bekova u rotaciji i da posebno igra kada je u sastavu Nerea Penja ili kada su na terenu Mađarice Aniko Kovačic i Zita Sučanski.

Marija Jovanović je oporavljena i sa Holanđankom Laurom Van Der Hejden čine kvalietnu ekipa. FTC je izuzetna napadačka ekipa. Pokazali smo i prošle godone kako se igra sa njima, pobijedili smo ih u gostima, taj recept može da se ponovi. Moramo im parirati i ne dozvoliti im da razviju igru kakvu žele“, kazao je Adžić.

On vjeruje da će Budućnost naredna tri gostovanja pokazati da može da igra i na strani, ne samo segment utakmice, već do kraja onako kako želi i kako trenira.

Adžić je kazao da se Ema Ramusović oporavila i da već trenira sa ekipom.

„Biće od pomoći, ali ne u punom kapacitetu. Vjerujem da će sljedeće sedmice protiv Tiringera biti na nivou kao prije povrede“, kazao je Adžić.

Prošle sezone obje ekipe u međusobnim duelima ostvarile su pobjede u gostima.

Budućnost je slavila u Budimpešti 24:23, dok je FTC bio ubjedljiv u Podgorici 33:25.

Nedjeljni duel u Budipešti počeće u 15 sati.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor