Search
Close this search box.

Abazović: Snažnog sjevera ni prosperitetne Crne Gore ne može biti bez uspješnih bjelopoljskih privrednika

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović uputio je čestitku povodom 3. januara, Dana opštine Bijelo Polje, predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjedniku Skupštine opštine Ernadu Suljeviću, odbornicima i građanima, poželivši da u godini koja je pred nama napravimo nove, odgovorne i uspješne korake kako bi svim našim građanima obezbijedili biznis šansu za puno radno angažovanje i dodatnu profesionalnu afirmaciju.

– S obzirom na izvrsnu geografsku poziciju i veliki prirodni potencijal Bijelo Polje zasigurno, u bliskoj budućnosti, ovo može ponuditi kao svoju komparativnu prednost, kao svoje ideje i ambicije koje je dosad bjelopoljska mladost uspijevala da realizuje tek daleko od svog zavičaja. U novom četvorogodišnjem manadatu, pred vama su veliki zadaci i izazovi, kako u oblasti komunalne infrastrukture, energetike i agrara, tako i u oblasti razvoja malih i srednjih preduzeća, turizma i zaštite prirodne sredine – naveo je Abazović u čestitki.

On je kazao da je uvjeren da će u aktuelnoj i budućim državnim administracijama imati pouzdanog i iskrenog partnera.

– Ovo smo dokazali posljednjim planiranjem budžeta, a isto će se, siguran sam, potvrđivati ubuduće. Svi zaokruženi i dokumentovani projekti od kapitalnog značaja, biće podržani od strane Vlade. Snažnog sjevera, niti prosperitetne Crne Gore ne može biti bez uspješnih bjelopoljskih privrednika. Što prije dovršimo projekat auto–puta, prije će i Bijelo Polje i Crna Gora biti vidljiviji i nezaobilazni u ekonomskom, naučnom i kulturnom povezivanju sa našim regionalnim i evropskim partnerima – istakao je Abazović.

Rekao je da je uvjeren da će zajednički dosljedno čuvati fundamentalne, demokratske vrijednosti građanske Crne Gore.

– Te nadalje diverzifikujući našu privredu, obnavljati i savjesno i odgovorno koristiti sav prirodni potencijal države koji pripada i generacijama koje tek treba da stasaju, još jednom vam srdačno čestitam najznačajniji praznik Grada – zaključio je Abazović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor