Abazović: Bio sam za ustoličenje Joanikija, najvažnije da se sačuvao mir i međuvjerski sklad

Najvažnije je da se u Crnoj Gori sačuvao mir i poredak i da smo uz određene poteškoće sačuvali i međuvjerski skald – poručio je predsjednik Vlade Dritan Abazović u večernjim Vijestima u pola sedam.

Kazao je da je put ka građanskom društvu trnovit i da ćemo u budućnosti morati da se posvetimo tolerancji, pomirenju i razmijevanju. Abazović je istakao da ipak trenutno nema mjesta za slavlje ni sa jedne ni sa druge strane.

Komentarišući hapšenje Veselina Veljovića, kazao je da se procesi vode protiv više lica.

“Policija je više od 30 sati bila suzdržana. Pružala je pasivni otpor što nije karatketistika. Veljović je htio da uspostavi komndu kod određenih pripadnika policije. Do tad je policija bila pasivna, a tada je bacila suzavac”, kazao je Abazović, ističući da je policija položila veliki test i da nije bilo žrtava.

Vicepremijer se izvinio svim građanima zbog upotrebe hemijskih sredstava, ali da bilo kakav vid ekstremizma, terorizma i napada na službena lica neće biti tolerisan.

Kazao je da DPS snosi odgovornost za ono što se desilo na Cetinju, ističući da su tamo bili i Miloš Nikolić kao i Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

On je kazao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zadobio težak udarac, da ih osim slike o kriminalnu parati sada i ekstremizam sa elementima terorizma, jer je, kako kaže, na Cetinju primijećeno da su određene lica bila naoružana.

Istakao je da to policija to istražuje istražuje.

Abazović tvrdi da se DPS isturilo kao inicijator skupa i nereda na Cetinju i da su se najviše zalagali za scenario koji je trebao da ima fatalne posljedice, ne samo za Cetinje već i da destabilizuju Crnu Goru.

Upitan da li je bio za ili protiv ustoličenja mitropolita Jonaikija, on je kazao da je bio za to, ali da je tražio garanciju da se ono može sprovesti onako kako se sprovelo.

Upitan da prokomentariše izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da je ustoličenje mitropolita u jednom trenutku bilo odloženo, Abazović je kazao da Vučić može da govori šta se dešava u njegovoj Vladi i državi, i da je ostalo suvišno komentarisati.

Izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor