Abaz Dizdarević novi predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje

Na konstitutivnoj sjednici lokalanog parlamenta za predsjednika Skupštine Opštine Bijelo Polje izabran je Abaz Dizdarević akadmski slikar sa izborne liste ,, Za dobro građana Bijelog Polja pobjednička koalicija  DPS- BS-SD Milo Đukanović. Skupštini je podnešen i izvještaj Opštinske izborne komisje o rezultatima lokalnih izbora koji su održani 27 maja ove godine, a verifikovani su i odbornički mandati.

      Odbornik Abaz Kujović koji je u ime grupe odbornika obrazložio prijedlog kazao je da su  mišljenja da je dosadašnji rad predloženog kandidata na funkcijama koje je obavljao u predhodnom mandatu najbolja preporuka za njegov izbor na ovu  odgovornu funkciju.

Novoizbarani predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević se nakon davanja svečane izjave obtatio prisutnima i zahvalio se odbornicima  na ukazanom povjerenju.

Izborna volja stanovnika Bijelog Polja se nas obavezuje da savjestno i odgovorno obavljamo zadatke od opšteg interesa za naš grad. Nije čovjek ono što misli već ono što čini, riječi su velikog književnika. Brojni izazovi postavljeni ispred nas biće dio odgovornosti koju ćemo zajedno podijeliti. Istorija parlamentarizma u Bijelom Polju podvrđuje važnost mudrih odluka donošenih u prethodnom periodu. Nadležnosti date po osnovu Statuta i Poslovnika Skupštine Opštine sprovodićemo po principu otvorenih vrata za sve konstruktivne ideje odbornika, građana i prijatelja našeg grada, istakao je Dizdarević.

Podsjetimo, predsjednik Supštine Opšine Bijelo Polje u prethodna dva mandata bio je Džemal Ljušković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor