Potrošačima iz ovih kategorija, koji su ujedno i vlasnici brojila, tokom juna i jula neće biti obustavljeno napajanje električnom energijom, već će se tokom ova dva mjeseca ostaviti vrijeme da potpišu novi model izmirenja dugovanja.

 

Nakon niza u najmanju ruku neprijatni vijesti, po džep Pljevljaka, stigla je jedna prijatna.

Uvažavajući socijalni momenat u Crnoj Gori prouzrokovan globalnom pandemijom COVID-19, EPCG je odlučila da svim nezaposlenim građanima, penzionerima sa primanjima nižim od 222 eura i korisnicima socijalnih davanja, omogući plaćanje dugova za električnu energiju na period od 3 i 5 godina, bez učešća, uz redovno plaćanje tekućeg računa. Potrošačima iz ovih kategorija, koji su ujedno i vlasnici brojila,  tokom juna i jula neće biti obustavljeno napajanje električnom energijom, već će se tokom ova dva mjeseca ostaviti vrijeme da potpišu novi model izmirenja dugovanja, saopštio je izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin

Tako će se korisnicima iz ovih kategorija, čija su dugovanja veća od 500, a manja od 1.000 eura, omogućiti plaćanje zaostalog duga na 36 mjesečnih rata, bez učešća, a korisnicima sa dugom većim od 1.000 eura do 60 mjesečnih rata, uz obaveznu obnovu ugovora po isteku 23 mjeseca.
Želimo da pomognemo najugroženijim građanima, da im smanjimo mjesečne izdatke po osnovu računa za utrošenu električnu energiju. Na ovaj način vremenom će ući u  period redovnog plaćanja, što je i u njihovom, i interesu kompanije, naveo je izvršni direktor EPCG.

On je podsjetio da će se na računima za jun i jul na osnovu zaključka Vlade Crne Gore i odluke Odbora direktora EPCG primjeniti popust od 40 odsto za sve nezaposlene sa evidencije ZZZCG i penzionere sa primanjima ispod 222 eura, uz uslov da su na ime tih lica registrovani mjerni uređaji, što je već realizovano na majskom računu.

Poslednjom odlukom Odbora direktora, uz popust od 13 odsto na aktivnu energiju i dodatih 13 odsto popusta na mrežne usluge,  građani koji redovno plaćaju električnu energiju imaće ukupan popust na računu od 12,25 odsto i praktično će akumulirati jedan račun godišnje besplatno.

Izvor:PvPortal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor