14. dan Mundijala: Srbija se nada čudu, šampion drži čas

foto: cbf.com.br

Na Svjetskom prvenstvu u fudbalu danas ćemo dobiti još dva para osmine finala, nakon što su zaključi prva faza takmičenja u grupama E i F.

Najprije ćemo saznati rasplet u grupi F, gdje je uoči utakmica posljednje runde na vodećoj poziciji Meksiko sa šest bodova. Njemačka i Švedska imaju po tri, dok je na dnu Južna Koreja bez bodova.

“Sombrerosi” su na čelu tabele, u slučaju da danas remiziraju sa Šveđanima ostali bi na toj poziciji, ali isto tako moraju da strijepe jer u slučaju poraza od dva gola razlike gotovo izvjesno završavaju takmičenje (pod pretpostavkom da Njemačka pobjeđuje Južnu Koreju).

“Panceri” su se izvukli protiv Švedske zahvaljujući sjajnom pogotku Krosa i sada zavise od sebe. Aktuelni prvaci svijeta pobjedom ovjeravaju plasman u eliminacionu frazu.

Opet kalkulacije su takve da Njemci mogu da prođu sa remijem ili porazom (ukoliko Švedska remizira ili izgubi od Meksika), ali bi zavisili od drugih. Međutim, “panceri” gledaju samo sebe, a Južna Koreja želi da se dostojno oprosti od turnira.

Postoji još jedna opcija, da Njemačka, Švedska i Južna Koreja imaju po tri boda, pa bi opet odlučivala gol razlika.

Od 20 sati kreću utakmice trećeg kola u grupi E, u kojoj su trenutno Brazil i Švajcarska izjednačeni sa po četiri boda, Srbija ima tri, dok je Kostarika na nuli.

Brazil ide u osminu u slučaju pobjede ili remija, dok “orlovima” igra samo pobjeda. Postoji šansa da puleni Mladen Krstajića odu dalje i slučaju remija, ali onda bi Kostarika morala da sruši Švajcarce sa minimum dva gola razlike.

“Sajdžije” su ipak veliki favoriti za prolaz, nakon što su u drugoj rundi u direktnom obračunu savladali Srbiju sa 2:1.

E grupa, 3. kolo:

Srbija – Brazil 16.00

Švajcarska – Kostarika 16.00

F grupa, 3. kolo:

Meksiko – Švedska 20.00

Njemačka – Južna Koreja 20.00

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor